\

Τηλ.: 27520 59450

Photo of Nafplio and the Palamidi castle

MERAKI

Η Ιστορική Πόλη

του Ναυπλιου

Μόλις 10 λεπτά από το Τολό βρίσκεται η πρώτη πρωτεύσα την απελευθερωμένης Ελλάδας. Η Παλιά Πόλη του Ναυπλίου είναι μαγικό μέρος, με τα όμορφα στενά και την μίξη αρχιτεκτοκνικής. Υπάρχουν πολλά πράγματ να δει κανείς κατά την διαμονή του στο Τολό.

Τα κτήρια της Παλιάς Πόλης είναι διατηρητέα και υπάρχει μεγάλη πικοιλία που αντικατοπτρίζει την τις επιρροές των κατόχων τις ανά τα χρόνια, τους Ενετούς, τους Οθωμανούς και τους Φράγκους. Μια βόλτα στα σοκάκια της πόλης είναι σαν μια βόλτα στο παρελθόν.

  • Harbour of Nafplio
  • Nafplio Narrow Streets

Μαγαζιά με αναμνηστικά, χειροτεχνήματα, καφετέριες και ταβέρνες γεμίζουν τα στενά και προσφέρουν τα προϊόντα τους, ένα υπέροχος τρόπος για να περάσετε την ώρα σας είναι να κάνετε μια βόλτα στα μαγαζιά, να κοιτάξετε τις ενδιαφέρουσες βιτρίνες και κάντε διάλειμμα για έναν καφέ ή ένα ποτό. Υπάρχουν τέσσερα κάστρα στο Ναύπλιο, το Παλαμήδι, η Ακροναυπλία και το Μπούρτζι (στο λιμάνι). Το Παλαμήδι που κοιτάζει την πόλη από ψηλά είναι προσβάσιμο από τα 999 σκαλιά που οδηγούν στην κορυφή. Η Ακροναυπλία βρίσκεται χαμηλότερα, κοντά στην Πύλη τηε Ξηράς, (η παλιά είσοδος στην πόλη). Επισκεφθείτε το Μπούρτζι με βαρκούλα και δείτε το Ναύπλιο από την θάλασσα!

Εκτός από τα ιστορικά μνημεία στο Ναύπλιο που είναι πολλά, υπάρχει και μια εξαίρετη γκάμα μουσείων. Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό μουσείο, το Λαογραφικό μουσείο, το μοναδικό μουσείο Κομπολογιού και το μουσείο Ούζου. Δείτε την εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα όπου πυροβόλησαν τον Ιωάννη Καποδίστρια (σημάδι εξοστρακησμού σφαίρας). Το λιμάνι του Ναυπλίου έχει έναν πλατύ πεζόδρομο γεμάτο με καφετέριες και εστιατόρια, ένα εξαιρετικό σημείο για να σταματήσετε για διάλειμμα, ένα ποτό ή για βραδυνό. Μόλις έξω από το Ναύπλιο βρίσκεται η αρχαία Τίρυνθα, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO γνωστή για τις κατακόμβες της και τα τεράστια τείχη της.