Τηλ.: 27520 59450

Museums in Argolida

ΜΟΥΣΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ


Η περιοχή της Αργολίδας είναι γεμάτη ιστορία και ιστορικά κτήρια, πολλά εκ των οπίων έχουν μετατραπεί σε μουσεία και σήμερα στεγάζουν ευρήματα από την αρχαιότητα μέχρι και την πιο μοντέρνα ιστορία. Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις και ξεκινήστε το ταξίδι σας στο παρελθόν και χρησιμοποιήστε το Τολό σαν βάση.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΑΡΓΟΣ

Το Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας βρίσκεται στο Άργος και στεγάζεται στην δυτική και νοτιοδυτική πτέρυγα των Στρατώνων του Καποδίστρια, ένα ιστορικό και διατηριτέο κτήριο.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Ναύπλιο στεγάζεται σε ένα πέτρινο Ενετικό κτήριο στο κέντρο της πόλης. Η νέα μόνιμη έκθεση του μουσείου πιάνει έκταση δύο ορόφων και είναι χωρισμένη σε τμήματα και το καθένα παρουσιάζει μία ή περισσότερες κουλτούρες που αναπτύχθηκαν στην Αργολίδα, από την προϊστορία μέχρι και την αρχαιότητα.

  • Argos Byzantine Museum
  • Archaeological Museum Nafplion
  • Worry Bead Museum Nafplio
  • Nafplion War Museum

ΚΟΜΠΟΛΟΓΙΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ

Το Μουσείο Κομπολογιού στεγάζεται σε ένα ιδιωτικό κτήριο δύο ορόφων στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου, στην οδό Σταϊκοπούλου. Ο πάνω όροφος χρησιμοποιείται σαν εκθεσιακός χώρος ενώ στο ισόγειο βρίσκεται το εργαστήριο, όπου συντηρούνται και αντιγράφονται τα παλαιότερα κομμάτια όσο δυνατόν πιο πιστά στο πρωτότυπο γίνεται.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ

Το Πολεμικό Μουσείο στο Ναύπλιο στεγάζει το κτήριο της Πρώτης Σχολής Ευελπίδων. Διαθέτει δύο ορόφους και φιλοξενεί στολές, τουφέκια, κανόνια κλπ. και παρουσιάζει τους αγώνες του Ελληνικού έθνους. Το Πολεμικό Μουσείο του Ναυπλίου ανήκει στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και του οποίου έιναι το πρώτο παράρτημα.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΛΙΓΟΥΡΙΟ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λιγουριό φιλοξενεί μια από τις πιο σπάνιες συλλογές απολιθοπμάτων και μια συλλογή από αμονίτες που λέγεται πως είναι η πιο ολοκληρωμένη στον κόσμο. Το μουσείο συνεργάζεται με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι στο κέντρο της προσοχής παγκοσμίως για επισκέπτες και πολλά σχολεία.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ

Η συλλογές του ιδρύματος ξεκίνησαν το 1974 όταν η ιδρυτής Ιωάννα Παπαντωνίου δώρισε 6,000 αντικείμενα. Σήμερα ο αριθμός τον αντικειμένων ανέρχεται στα 50,000 ενώ τα περισσότερα προέρχονται από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα.

  • Natural History Museum Ligourio
  • Nafplion Folklore Museum